لینک دانلود کتاب حقوق ارتباطات

 

کتاب حقوق ارتباطات کاری است مشترک از دکتر کاظم معتمدنژاد و دکتر رؤیا معتمدنژاد در پنج فصل تدوین شده و نویسندگان کتاب از زوایای تاریخی و علمی به بحث و بررسی در زمینه حقوق ارتباطات پرداخته اند.

دکتر کاظم معتمدنژاد در پیشگفتار این کتاب با اشاره به سیر تاریخی حقوق ارتباطات در ایران، به شرح چگونگی شکل‌گیری اندیشه تدوین کتاب و نحوه تحریر آن با توجه به مقتضیات و شرایط ویژه زمانی آن پرداخته است. فصول پنج‌گانه کتاب شامل موارد زیر است: 

فصل اول: سیر تاریخی آزادی بیان و مطبوعات

فصل دوم: مبانی فلسفی و ارکان حقوقی آزادی مطبوعات و اطلاعات

فصل سوم: نظریه‌ها و نظام‌های آزادی و کنترل مطبوعات و سایر وسایل ارتباط جمعی

فصل چهارم: آزادی اطلاعات در عرصه بین‌المللی

فصل پنجم: آزادی بیان و اطلاعات در تصمیمات و مصوبات سازمان‌های منطقه‌ای

 

حقوق ارتباطات به عنوان یک رشته جدید و مستقل حقوقی از نیمه دوم قرن بیستم تحت تأثیر پیشرفت و گسترش وسایل ارتباط جمعی و تکنولوژی‌های نوین ارتباطی مورد توجه قرار گرفت. به لحاظ تاریخی باید گفت حقوق ارتباطات در واقع یکی از قدیمی‌ترین رشته‌های حقوق است که از مدتها پیش از پیدایش و گسترش تکنولوژی‌های ارتباط جمعی و ارتباطات برای نخستین بار در قرن شانزدهم میلادی به منظور معرفی حقوق طبیعی افراد برای آزادی رفت و آمد و حمل و نقل از سوی علمای حقوق بین‌الملل به کار برده شد و در کنار برخی از زمینه‌های حقوقی بین‌المللی مهم دیگر مانند حقوق تجارت و حقوق جنگ و صلح مورد مطالعه قرار گرفت.

برای شناخت موضوع قلمرو این رشته باید دانست مجموعه عوامل و عناصری که به نوعی در ایجاد ارتباطات تأثیرگذار هستند و تحقق ارتباطات را ممکن می‌سازند همه در قلمرو مقررات‌گذاری‌های حقوق ارتباطات قرار می‌گیرند. به عبارت دیگر می‌توان گفت هسته مرکزی و کانون اصلی حقوق ارتباطات عمل انتشار است و مقرراتی که برای انتشار عمومی تدارک یافته است.

بر این اساس رشته جدید حقوق ارتباطات از لحاظ موضوع و قلمرو و تحول آن دارای سه شاخه اصلی حقوق ارتباط جمعی، حقوق ارتباطات دور و حقوق ارتباطات رایانه‌ای است که هر کدام از آنها زیرشاخه‌های مخصوص خود را دارند. شالوده حقوق ارتباطات بر حقوق مطبوعات استوار است و با در نظر گرفتن آنکه اساس حقوق مطبوعات بر آزادی بیان و حق دسترسی همگان به اطلاعات پایه‌گذاری شده است، می‌توان گفت حقوق ارتباطات هم مانند حقوق مطبوعات از یک ویژگی بسیار مهم در جهت کمک به حفظ و حراست از آزادی مذکور برخوردار است.

کتاب حقوق ارتباطات مانند کتاب‌های حقوق مطبوعات و حقوق رومه‌نگاری نخستین مآخذ فارسی جامع در این زمینه به شمار می‌رود و می‌تواند برای محققان، ارتباط‌گران، حقوقدانان و دانشجویان این رشته به عنوان یک منبع مفید و سودمند مورد توجه قرار گیرد

 

 



مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دستمایه عمر مـــن مجــــردم نمونه سوالات دوره hse ادواری در فنی و حرفه ای گلد ادیوس بسم الله الرحمن الرحیم Kim Download Best Collection For You Jason عسل طببیعی، غذایی برای همه اعصار